Η Ιστοσελίδα σας κινδυνεύει να χάσει επισκέπτες. Εσείς έχετε εγκαταστήσει Πιστοποιητικό SSL;

Τρίτη, 07 Μάρτιος 2017

Η Ιστοσελίδα σας κινδυνεύει να χάσει επισκέπτες. Εσείς έχετε εγκαταστήσει Πιστοποιητικό SSL;

analytics

Από τις αρχές Φεβρουαρίου 2017 όταν και κυκλοφόρησε η έκδοση 56 του πιο κοινού web browser, Google Chrome, έγινε μία πολύ μεγάλη αλλαγή. Στα πλαίσια της προσπάθειας που κάνει εδώ και χρόνια για ένα ασφαλές internet, η Google, ξεκίνησε να χαρακτηρίζει ως «Μη ασφαλείς» τις συνδέσεις σε ιστοσελίδες που δε χρησιμοποιούν Πρωτόκολλο Ασφαλείας SSL.

 

 

analytics

 

Τι είναι το SSL?

 

Το SSL είναι ένα Πρωτόκολλο Ασφαλείας το οποίο κρυπτογραφεί τα δεδομένα της σύνδεσής μεταξύ της ιστοσελίδας και του χρήστη. Με αυτόν τον τρόπο τα δεδομένα του χρήστη/πελάτη είναι ασφαλή.

 

live

 

Οφέλη εγκατάστασης SSL:

 

Ασφάλεια

Η ιστοσελίδα σας μπορεί να διαχειρίζεται ευαίσθητα δεδομένα, όπως στοιχεία πελατών, επισκεπτών ή εγγεγραμμένων σε newsletters και οφείλετε τα προστατεύετε.

 

Εμπιστοσύνη

Ο χαρακτηρισμός των σελίδων ως «Μη ασφαλείς» στρέφει τους χρήστες του internet μακριά από ιστοσελίδες που δε χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο αυτό. Η εγκατάσταση του, δημιουργεί το αίσθημα της εμπιστοσύνης στους επισκέπτες της ιστοσελίδας, δίνοντας σε εσάς μεγαλύτερα αποτελέσματα.

 

Google Ranking

Η Google έχει ανακοινώσει επίσημα την προτίμησή της σε ασφαλείς ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν Πρωτόκολλο SSL και ταυτόχρονα ότι η εγκατάστασή του θα μπορούσε να σημάνει μία μικρή άνοδο στη κατάταξη αποτελεσμάτων στην αναζήτηση της.


ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ PROJECT